2017. február 3., péntek

Zöld kincseink kutatói? Azok meg kicsodák?


Csoportunk azzal a céllal alakult meg a JPM Természettudományi Osztályán, hogy a már több éve programjainkat látogató, természetbúvárkodás iránt érdeklődő ifjú tehetségjelöltek figyelmét felhívjuk Pécs természeti értékeire, különös tekintettel a pécsi parkokban fellelhető „természet-darabkák” értékes növény- és állatfajaira. Eközben a tagoknak lehetőségük nyílik dióhéjban megismerkedni különböző terepi kutatási módszerekkel, és találkozni lehet komoly kutatókkal, akiknek szemlélete, tudása példaértékű lehet a gyerekek számára.


Mivel a csoport nagyobb része egyúttal ifjúsági túraklubbunk tagja is, így természetesen adódott feladatul, hogy az egyes városrészekből induló, könnyen bejárható túraútvonalakat is felmérjük, külön figyelmet fordítsunk az erdei élővilágra és annak védelmére is.




A munka két mikrocsoport – kutatói és vizuális (rajzműhelyes) – keretei között zajlik. A cél az ismeretszerzés mellett egy Pécs és Pécs környéke néhány természeti értékét, és azok vizsgálatát bemutató, szemléletformáló kiállítás közös létrehozása. E tevékenység során a mikrocsoportok együttműködnek, azaz a kutatók által feltárt érdekességek bemutatásnak kreatív módjaira a vizuális csoport nyújt ötleteket, segít a grafikai tartalom megvalósításában, majd együtt állítják össze a kiállítást. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése